Haspengouwse streekgerechten

De lekkerste Haspengouwse recepten die je Bink bier nog meer doen smaken. Heb je zelf een receptje? Laat het ons gerust weten!

Kabeljouwhaasje met blonde bink en gemengde paddestoelen

Voor 4 personen.

Benodigdheden

  • 4 kabeljouwhaasjes ven elk 150 gr.
  • 300 gr paddestoelen
  • 1 fijn gesnipperde sjalot
  • 1 flesje bink blond
  • 1 scheutje witte porto
  • 1 tl citroensap
  • 2 tl lambicazijn of witte wijnazijn
  • 250 gr boter
  • olijfolie
  • 1 busseltje bladpeterselie
  • peper van de molen
  • zout

Bereiding

  • Het flesje blonde bink ,de witte porto ,de lambicazijn en de fijn gehakte sjalot mengen en dan kruiden met peper en zout en dan inkoken tot ongeveer ¼ de boter in stukjes toevoegen , en laten smelten van het vuur weg. De saus eventjes opkloppen en mengen met de fijn gesnipperde bladpeterselie
  • de paddestoelen stoven met een teentje look.
  • De kabeljouwhaasjes pocheren in een goede bouillon (Ca 10 min.) (105 l water ,1 ui in 4 stukken gesneden ,een stuk wortel,selder en enkele peperbolletjes en 1 potje visbouillon)
  • De gestoofde champignons op het midden ven het bord verdelen ,het kabeljouwhaasje er boven op leggen en garneren met de saus.
  • serveren met een lekkere aardappelpuree

Op uw gezondheid en smakelijk.

© 2024 Brouwerij Kerkom SitemapDisclaimerCookie policy • site by yappa