Voor 4 personen.
Benodigdheden
- 4 kabeljouwhaasjes ven elk 150 gr.
- 300 gr paddestoelen
- 1 fijn gesnipperde sjalot
- 1 flesje bink blond
- 1 scheutje witte porto
- 1 tl citroensap
- 2 tl lambicazijn of witte wijnazijn
- 250 gr boter
- olijfolie
- 1 busseltje bladpeterselie
- peper van de molen
- zout
Bereiding
- Het flesje blonde bink ,de witte porto ,de lambicazijn en de fijn gehakte sjalot mengen en dan kruiden met peper en zout en dan inkoken tot ongeveer ¼ de boter in stukjes toevoegen , en laten smelten van het vuur weg. De saus eventjes opkloppen en mengen met de fijn gesnipperde bladpeterselie
- de paddestoelen stoven met een teentje look.
- De kabeljouwhaasjes pocheren in een goede bouillon (Ca 10 min.) (105 l water ,1 ui in 4 stukken gesneden ,een stuk wortel,selder en enkele peperbolletjes en 1 potje visbouillon)
- De gestoofde champignons op het midden ven het bord verdelen ,het kabeljouwhaasje er boven op leggen en garneren met de saus.
- serveren met een lekkere aardappelpuree