Haspengouwse streekgerechten

De lekkerste Haspengouwse recepten die je Bink bier nog meer doen smaken. Heb je zelf een receptje? Laat het ons gerust weten!

Ribbetjes met stroop van Borgloon, appeltjes en Bloesembink.

Benodigdheden

  • 1,5 kg vleesribben
  • 1 flesje Bloesembink
  • Stroop van Borgloon
  • 1 dikke ui of 1/2 kg zilveruitjes
  • 2 Jonagoldappelen
  • 1 witte boterham zonder korst
  • Mosterd
  • Bakboter, eventueel een scheutje olijfolie tegen het aanbakken
  • Zout, zwarte peper van de molen
  • Laurier, tijm en rozemarijn

Bereiding

  • Bak in een braadpan de ribben mooi goud- bruin en kruid met peper en zout.
  • Neem een sudderpan en stoof de ajuin of de zilveruitjes op een zacht vuurtje tot deze glazig zijn.
  • Zet het vuur hoger, voeg de ribbetjes toe, blus met de bloessembink, voeg 3 tot 4 eetlepels stroop toe en de kruiden. Leg de met goede mosterd ingesmeerde boterham op de rib- betjes en laat op en zacht vuurtje alles mooi gaar stoven. (minimum een 30 minuutjes)
  • Voeg vervolgens de in maantjes gesneden ap- peltjes toe en laat nog een 15 tal minuutjes verder sudderen.
  • Serveer dit met boerenbrood, echte boter en natuurlijk een Bink.
  • Wil men iets uitgebreider dan is een gekookt aardappeltje vergezeld van gebakken witloof een heel mooi alternatief.

Op uw gezondheid en smakelijk.

© 2024 Brouwerij Kerkom SitemapDisclaimerCookie policy • site by yappa