Nieuws

Wij hebben bij de Superior Taste Award 2 Golden Stars gewonnen met 2 van onze bieren: Bink blond en de Adelardus Tripel.

Brouwerij Kerkom wint Superior Taste Award met Bink Blond en Adelardus Tripel

De “iTQi Superior Taste Award”: een bewijs van kwaliteitsvolle smaak!

De Superior Taste Award is het enige label op gebied van smaak dat door opinieleiders, nl. Michelin chefs en sommeliers, toegekend wordt.

De juryleden van iTQi komen uit 17 verschillende landen en zijn allemaal lid van de meest prestigieuze Europese culinaire verenigingen, waaronder de Maîtres Cuisiniers de France, de Academie Culinaire de France, de Academy of Culinary Arts, Euro-Toques, de Federazione Italiana Cuochi, de Nordic Chefs Association, de Associaciones des Cocineros de España, het Verband der Köche Deutschlands en de Internationale Vereniging van Sommeliers A.S.I. voor wat de dranken betreft.

Een evaluatie op basis van sterren

Net zoals de gastronomische Michelingids organiseert het iTQi geen wedstrijd maar beoordeelt het de ingeschreven producten op hun specifieke eigenschappen. Enkel producten die een minimale quotering van 70% hebben bekomen, worden bekroond met een ‘Award’ van één, twee of drie gouden sterren:

  • 1 gouden ster: globale quotering tussen 70 en 80%: lekkere smaak
  • 2 gouden sterren: globale quotering tussen 80 en 90%: bijzondere smaak
  • 3 gouden sterren: quotering gelijk aan of hoger dan 90%: uitzonderlijke smaak

Eerst het smaakplezier!

Tijdens de sessies wordt elk product blind getest volgens een strikte zintuiglijke procedure en krijgt het een individuele evaluatie (sensorische analyse).
De juryleden moeten de producten testen alsof ze in familiekring worden gebruikt en niet voor hun restaurant.

Voor elk getest product wordt er een sensorische analyse verslag opgemaakt. Criteria zoals geur, smaak, ervaring in de mond, nasmaak, textuur enz. worden door elk jurylid zorgvol onderzocht. Al die bevindingen worden in een rapport verwerkt. De juryleden geven ook commentaar en suggereren eventueel aan te brengen verbeteringen.

Op het einde van de sessie maakt het iTQi een gedetailleerde grafiek van de verschillende quoteringen alsook een samenvatting van de jury’s commentaren en suggesties. Deze informatie wordt door de producenten op prijs gesteld en laat hen toe een beter begrip van het verdict van de jury te hebben en maakt hen bewust van mogelijke manieren ter verbetering.

Voor meer informatie kunt u iTQi website www.itqi.com bezoeken of contact opnemen met info{a}itqi.com

Reacties (1)

Fier op deze bieren. Marc en Marina verdienen dit voor hun bieren want zee leven r met hart en ziel voor. door marie-claire.tilkens

© 2022 Brouwerij Kerkom SitemapDisclaimerCookie policy • site by yappa