Benodigdheden
- 4 à 5 tongfilets(Ca. 125 gr per persoon)
- 1 fijn gesnipperde sjalot
- 1 grote eetlepel tomatenpuree
- 3 eetlepels fijngehakte peterselie
- 2 eetlepels fijngehakte bieslook
- 1 dl adelardus trippel
- peper en zout
- 40 gr boter
- 3 rijpe tomaten
- 100 gr grijze Noordzee garnalen
Bereiding
- De tongfilets met de vel zijde naar binnen oprollen (van kop naar staar)
- de filets pocheren in een sterke bouillon met 1 dl trippel,gedurende 6 min
- de tomaten pellen ,in blokjes snijden en stoven in een beetje olijfolie samen met de sjalot ,Ca.2 dl van het pocheervocht toevoegen .
- De tomaten puree toevoegen en goed laten koken tot de tomaten goed gaar zijn .de saus door een zeef roeren en kruiden met peper en zout . Opkoken en de boter er door roeren tot een mooie gladde saus , de fijn gesnipperde peterselie en bieslook als laatste toevoegen.
- In het midden van het bord een spiegel van de saus maken en de tongrolletjes hierover verdelen, bestrooien met de grijze garnaaltjes.
- Serveren met een heerlijke aardappel puree