Haspengouwse streekgerechten

De lekkerste Haspengouwse recepten die je Bink bier nog meer doen smaken. Heb je zelf een receptje? Laat het ons gerust weten!

Tongfilets met adelardus trippel in een tomaten sausje

Benodigdheden

  • 4 à 5 tongfilets(Ca. 125 gr per persoon)
  • 1 fijn gesnipperde sjalot
  • 1 grote eetlepel tomatenpuree
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 1 dl adelardus trippel
  • peper en zout
  • 40 gr boter
  • 3 rijpe tomaten
  • 100 gr grijze Noordzee garnalen

Bereiding

  • De tongfilets met de vel zijde naar binnen oprollen (van kop naar staar)
  • de filets pocheren in een sterke bouillon met 1 dl trippel,gedurende 6 min
  • de tomaten pellen ,in blokjes snijden en stoven in een beetje olijfolie samen met de sjalot ,Ca.2 dl van het pocheervocht toevoegen .
  • De tomaten puree toevoegen en goed laten koken tot de tomaten goed gaar zijn .de saus door een zeef roeren en kruiden met peper en zout . Opkoken en de boter er door roeren tot een mooie gladde saus , de fijn gesnipperde peterselie en bieslook als laatste toevoegen.
  • In het midden van het bord een spiegel van de saus maken en de tongrolletjes hierover verdelen, bestrooien met de grijze garnaaltjes.
  • Serveren met een heerlijke aardappel puree

Op uw gezondheid en smakelijk.

© 2024 Brouwerij Kerkom SitemapDisclaimerCookie policy • site by yappa