Benodigdheden
- 1,5 kg vleesribben
- 1 flesje Bloesembink
- Stroop van Borgloon
- 1 dikke ui of 1/2 kg zilveruitjes
- 2 Jonagoldappelen
- 1 witte boterham zonder korst
- Mosterd
- Bakboter, eventueel een scheutje olijfolie tegen het aanbakken
- Zout, zwarte peper van de molen
- Laurier, tijm en rozemarijn
Bereiding
- Bak in een braadpan de ribben mooi goud- bruin en kruid met peper en zout.
- Neem een sudderpan en stoof de ajuin of de zilveruitjes op een zacht vuurtje tot deze glazig zijn.
- Zet het vuur hoger, voeg de ribbetjes toe, blus met de bloessembink, voeg 3 tot 4 eetlepels stroop toe en de kruiden. Leg de met goede mosterd ingesmeerde boterham op de rib- betjes en laat op en zacht vuurtje alles mooi gaar stoven. (minimum een 30 minuutjes)
- Voeg vervolgens de in maantjes gesneden ap- peltjes toe en laat nog een 15 tal minuutjes verder sudderen.
- Serveer dit met boerenbrood, echte boter en natuurlijk een Bink.
- Wil men iets uitgebreider dan is een gekookt aardappeltje vergezeld van gebakken witloof een heel mooi alternatief.